Sosial Sharing


NAK TERIMA DUIT SECARA ONLINE MUDAH DAN CEPAT DAPATKAN AKAUN PAYPAL ANDA SEKARANG !!! Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 Sedang Usyar jer !!!



Tuesday, November 30, 2010

Cerita Disebalik Blog Aku Part 4

Kembali lagi dengan part 4 cerita disebalik blog aku, kali nie aku nak cerita pasal blog
aku yang lain plak seperti kat bawah nie.

Kebanyakan blog yang aku buat dulu2 tu semuanya khas untuk Adsense, kiranya nak menjana
pendapatan melalui adsense laa..kui kui kui

Adsense lagi.. kata kalau semua blog dapat traffic tinggi mau kaya aku dalam 3 bulan..hahahah
kaya..kaya.. kaya.... pakcik kayoooo... Itu kalau traffic banyak laa tapi hakikatnya tak macam tu
angan angan mat jenin ja nie...

kali ini blog nie gabungan Adsense dan Amazon. maih aku cerita sket... lnik blog seperti di bawah..ahaks

Blog Shopping Online :- http://www.powerbro.com/shop

blog nie sebenarnya untuk test ja nie.. sebab aku ader beli satu produk ebook Teknik Amazon dan
blog nie telah di setup oleh penulis Teknik Amazon tu sebab aku layak untuk mendapat 1 blog
khas untuk Amazon.

Blog nie aku set kan auto dengan hanya masukkan keyword sahaja sistem akan automatik akan memasuk
produk mengikut keyword yang kita berikan tu. tiap2 hari akan ada produk baru. Buat masa sekarang nie
aku kurang beri tumpuan kat blog nie, nanti ada masa nak reseach lain untuk blog nie nak setup bagi
cantik sket.

Blog nie wat masa nie tak memberi apa2 pendapatan untuk dalam erti kata lain belum boleh makan jasa lagi
neh...hanya tuannya saja yang beri makan kat dia tiap tahun untuk bayar hosting nak bagi hidup..ahaks


Okey la sampai di sini dulu ya.. nanti aku cerita pasai blog-blog aku yang lain
pulak. Jangan lupa tunggu entry aku yang seterusnya

" Cerita Disebalik Blog Aku Part 5 Akhir "

gambar nie tak ada kena mengena dengan cerita di atas- hanya hiasan sahaja...
jangan Maree.. arrr..


Cau cin cau...




online counter

Monday, November 29, 2010

Telatah Zizan dan Johan di Shout ! Awards

Hari nie aku tak nak cerita apa pun just nak share dengan korang Gelagat Zizan dan Johan Raja lawak jer..
jom tengok video di bawah nie



Banyak jugak orang view video nie.. ribu-ribuan orang dah tengok.. aku jer yang agak lambat vedio ni aku jumpa masa check aku punya facebook nampak menarik tu yang nak share dengan korang semua nie,

Aku dah tengok video tu.. hahahah lawak2.. Selamat menonton



online counter

Sunday, November 28, 2010

Promosi Oh Promosi.. Aku Nak Juga..


Korang tengok gabar yang aku letak kat atas tu aku pasti dah ramai orang pun dah tau aper makna gambar kat atas tu... hehehe jadi aku rasa tak perlu aku bercerita panjang lebar sampai kena wat asei sepanjang 1000 patah perkataan.. aku rasa takat 150 patah perkataan pun dah cukup. ahaks.

Promosi dari Celcom Blackberry Bold 9780 dan Blackbarry Torch 9800 sedang hangat sekarang nie.. ramai blogger dah tau mengenai perkara nie... Ini merupakan campaign aku dalam Churpchurp sekarang nie..ahaks

Iksh..iksh..iksh.. kalau aku dapat beli satu kan bagus... nak merasa la jugak kehebatan Blackberry neh...

Ini bukan aper just nak share dengan korang jer laa.. Jangan Marahhh a'aaaaa...



online counter

Blogwalking Tengah Hari Ini Aku Dapat Ini..PING BLOG

Tadi masa aku masuk ke blog aku untuk tengok sapa yang datang ke blog aku .. nanti aku boleh la kunjung blog diorang balik dalam banyak banyak blog aku masuk tu aku ader terbaca satu entry yang ber bunyi begini..

" Mau ping blog di mana? oh, di sini!" oleh myravea dan aku apa lagi terus jela ping blog aku kat senarai yang myravea listkan tu nak try la tengok kot kot nanti bedesup orang masuk blog aku ..ahaks , dan aku tanpa banyak cakat terus ja wat link untuk kegunaan aku bila nak wat ping blog dan juga korang boleh la guna nanti bila korang masuk melawat blog ni nanti ,apa yang korang perlu buat hanya klik saja kat banner kat widget di sebelah kiri sebelum widget Label tu.

Apa2 pun TQ la myravea awek blog kaler pink tu, isksh.. iksh..iksh aku jumpa ramai tol awek buat blog thame background kaler PINK.. sampai naik pink bijik mata hitam ku..ahaks

Ini gambar yang aku selitkan nie aku ambil dari myravea blog , aku cuma masukkan url picnya jer kat insert image di blog post aku.. korang tengok laaa kat bawah nie...

credit pada myravea untuk gambar nie..




online counter.

Ke Majlis Kenduri Kahwin

Tengah hari tadi aku pergi kerumah kenduri kakak aku di Seberang Jaya, sampai sana semua sudah tersedia dan orang pun dah ramai yang datang makan kenduri ini bermanka aku telah terlewat banyak la tu... ader kija sket tak dapat nak di elekkan.

Sampai jer aku tengok semua adik beradik aku dan sanak saudara dah ada disana depa semua buat jelingan yang dua tiga macam jer.. orang jauh la katakan sebab aku tinggal seberang laut nuh..ahaks (oversea ), sampai ja aku rehat la kejap lepas tu tanpa cakap banyak aku sekuarga bedal dulu la makanan yang di sediakan, nasi sket ja.. tapi lauk pauh aku taruk menimbun kat dalam pinggan aku kira makan tengah hari la katakan.. bedal jer laaa..

Selesai makan.. rehat jap sepas tu mula la sintin seluar.. jadi bendara la pulak jadi tukang tambah lauk dan nasi, lagi pun kat situ kenduri buat setail layan diri semua tetamu boleh amik lauk ikut suka nak bubuh banyak mana pun tak apa.. line clear punya.

Dalam taim pukul 4 ke 5 ptg hujan turun dengan lebatnya... fuhhhhhh sibuk la dok pindahkan segala periuk lauk pauk ke tempak teduh.. berpeluh ketiak beb angkat periuk yang nala punya besar tu...terkengkang kengkang aku mengangkatnya...

Kenduri habis tutup jamuan dalam pukul 5 lebih.. a'haaaa lega rasanya tapi sayang aku tak ader kamera nak snap gambar banyak2 cuma dapat satu snap jer tu guna handphone aku.. yang ketegeri cap ayam tu.. ni dia gambarnya.. kat bawah nie..


Ni dua orang adik ipar aku tengah dok sibuk nak bungkus lauk pauk untuk tinggal untuk diberikan kepada tetamu yang datang last minit selepas makan depa dapat bekal bawa balik la pulak ..kira ok laaa. lepas la wat makan malam... aku pun rembat jugak..ahahahahahaha... syabas kepada dua adik ipar aku nie.. kerja kuat beb...

Depa dua orang nie lepas bungkus pegi kat belakang la pulak jadi tukang basuh periuk besar la pulak..aku sekali lagi jadi tukang sembang dengan kakak dan adik adik aku sambil perabis kuih kuih yang ada... kui kui kui (taim tu aku kena selsema.. tu yang malas nak wat kija tu).

balik rumah dah dekat jam 11 mlm relek sat pastu pekana nasik yang aku bungkus balik tadi sambil layan gambar kat TV, masa wat entry nie aku sambil layan citer India Jones kat TV3..ahaks..



online counter

Cerita Disebalik Blog Aku Part 3

Kembali lagi dengan part 3 cerita disebalik blog aku, kali nie aku nak cerita pasal blog
aku yang lain plak seperti kat bawah nie.

Blog Komputer         :- http://matcargo.blogspot.com/
Blog Photoshop :- http://pstutorialvideo.blogspot.com/
Blog Power saver     :- http://ecopowersaver.blogspot.com/
Blog Pasai Pelaburan Jugak :- http://investmentsresources.blogspot.com/

Huhh ada adsense lagi kat blog2 nie.. hehehehe biasalakan masa tengah dok gila
buat duit dengan adsense masa taim nie aku belum lagi beli produk Raja Adsense
aku cuma download 6 mudule percuma adsense dari Jana wang adsense

Aku baru baca baru sekerat jalan dalam kepala otak aku dah mula suruh aku hasilkan
blog2 yang aku senarai kat atas tu dan part 2 dan part 4 yang akan aku ceritakan
di lain entry.

Dan dari hasil yang tergopoh gapah tu lah pendapatn aku untuk blog2 yang dihasilkan
tu begitu sedih nak aku cerita.. waaaaaaaa (nangis sekejap).. income adsense ciput
baru padan muka aku.

Sekarang nie taim aku cerita serba sedikit pasal blog tersenarai tu.

Blog Komputer
=============

Blog nie aku muatkan mengenai laptop dan notebook spec dan intall driver setelah
buat format HDD. Setiap jenama laptop atau notebook yang aku postkan di blog tu aku
linkkan sekali dengan link download driver supaya pembaca dapat dowload driver yang
depa perlukan.

ada sesetengah dari post entry tu aku dah peraktikan semasa aku buat formating
laptop kawan aku yang dijankiti virus. Lama dah aku tak wat kerja services nie
aku rasa macam ingat2lupa plak macam mana nak buatnya semula..hehehehehe

Blog Photoshop
==============

Blog nie aku muatkan dengan video yang aku collectkan dari youtube tentang cara
menggunakan perisian Adobe Photoshop CS3,CS4 dan CS5 dan kebanyakkannya aku dah
download aku simpan wat koleksi untuk kegunaan aku bila nat wat banner kat blog2
aku nanti.

Blog Power saver
================

Pada mulanya aku hanya buat untuk membuat promosi untuk produk penjimatan petro
dan elektrik untuk product Eco Power produk nie kawan aku yang jual aku cuma
tumpang menyebuk jer .hahahaha mana la tau kot2 ader orang beli dapat jugak
komisen kat aku.. tapi itu semua tinggal angan angan sahaja.. masuk angin kuar
asap daaaa...

Blog Pasai Pelaburan
====================

Blog nie pulak cerita pasal pelaburan la pulak pada mulanya aku nak muatkan
entry mengenai pelaburan unit amanah (mutual Fund) lepas tu aku punya entry dah jadi
carca merba,rojak la, pasembur semua masuk, kui kui kui kantoi ilmu tak cukup
pasal pelaburan unut amanah walau pun  aku seorang agen unit amanah untuk syarikat
yang mempunyai jenama yang cukup kuat, di kenali ramai dan terpampang No. 1 di
malaysia.. ahaks syarikat jer No.1 aku nombor last...wakakakakaka

Okey la sampai di sini dulu ya.. nanti aku cerita pasai blog-blog aku yang lain
pulak. Jangan lupa tunggu entry aku yang seterusnya " Cerita Disebalik Blog Aku Part 4 "

Cau cin cau...


online counter
====== IKLAN AKU =================

Saturday, November 27, 2010

Churpchurp Berwajah Baru

Tadi pada masa awal tadi laman website Churpchurp tak dapat nak di ekses oleh aku ada massage keluar bagitau yang website tersebut sedang di kemas kini, fuhhh aku ingat akaun aku dah kena gantung ke apa ker terkezut pakcik tadi..hahahahahah


Ini dia screen shot Churpchurp yang baru nie.. nampak lebih kemas dan bergaya..ahaks. Dengan wajah baru nie aku harap income aku dengan churpchrup pun menambah nambah la kut... dengan semangat baru,
biasa la kan benda baru mesti hangat..ahaks.



online counter

Friday, November 26, 2010

Cerita Disebalik Blog Aku Part 2

Okey aku kembali lagi dengan cerita disebalik blog aku dengan part 2, kali ini kisah
berkisar tentang kisah Adsense la jugak, yea menjana pendapatan dengan blog beradsense
di bawah nie ada lagi 3 blog adsense aku yang kelangkabut tu..

Blog Golf         :- http://golfswingplanetrainer.blogspot.com/
Blog Naruto :- http://narutoanimaxvideo.blogspot.com/
Blog Animax :- http://matcargo-animationcollection.blogspot.com/

ketiga-tiga blog tersebut diatas di wujudkan semata-mata nak cuba menjana pendapatan
melalui program iklan adsense begitulah tamaknya aku dalam cuba nak buat duit dengan
adsense tapi hasilnya perghhhh ciput giler adala masuk tapi sen-sen jer laaa.

Kata perpatah " Orang tamak selalu rugi " memang betul lah kot no.. rugi masa, rugi
tenaga,rugi letrik, rugi air, rugi gula, teh dan kopi.. (aikk gula,teh kopi dan air
pun termasuk jugak ker.. hahahahah ).

Lagi satu aku senarai nama blog dan link blog aku tu bukan untuk wat promosi
cuma nak bagi korang masuk tengok jer dan beri sedikit komen tentang blog aku tu jer
supaya nanti boleh aku cuba baik tang mana yang patut.

Okey la nie aku cerita serba sedikit tentang blog aku tu,

Blog Golf
==========

Blog ini aku buat dengan ambil artikel dari internet kira copy paste jer la tu
blog cerita tentang belajar membuat pukulan golf, yang sebetulnya aku nie bukannya
tau main golf pun, kalau main game golf tu aku boleh laa sikit2 tu asyik kalah jer
1 lubang orang pukul 2 ke 3 pukulan bagi kat aku aku sebat sampai 6 - 7 pukulan
mau tak kalah..hahahaha.

Itula masalahnya bila orang yang tak tau pasal golf wat blog cerita pasal golf
kan ke gila punya kija tu..ahaks. Tapi takpa untuk semua boleh belajar lagi ramai
kawan2 aku la nie dok rancak main golf nanti leh la korek2 sket kat depa arr..

Blog Naruto
===========

Citer anime Naruto ni sapa tak tau aku pun dah tak ader idea nak kata apadah melainkan
kat umah dia mungkin tak ader Tv la kot. Cerita naruto nie akan ke udara setiap hari
Jumaat jam 7 ptg (taim magrib juga depa nak tayang citer nie) hingga 7.30 ptg.

Citer ni sejak dua menjak nie merupakan febret aku nie aku kalau boleh tak mau
miss citer nie lagi pun citer jepun nie dia cakap melayu..haahaha jarang org
jepun cakap melayu nie..ahaks (TQ TV3 sebab alih bahasa boleh la paham sket).

Disebabkan punya la minat kat citer naruto nie sampai aku beli DVD koleksi dari
episod 1 sampai la episod Shippuden 320 ( ader lagi tu ) dalam simpanan aku
sekarang nie... nanti ader duit nak pi cari lagi wat koleksi...

Blog Anime Collection
=====================

Blog nie aku menempatkan video dari pelbagai kartun anime  yang aku boleh cari kat
youtube sama macam blog naruto tu,macam-macam cerita aku muatkan kat blog tu, ingat
nak tambah lagi cerita kat situ dalam masa terdekat nie..

Blog Anime nie aku tak mau citer banyak la.. bukan ader apa pun cuma video jer,
kalau nak tengok masuk jer kat blog tu boleh tonton free jer tak kena bayar pun.

Okey la sampai di sini dulu ya.. nanti aku cerita pasai blog-blog aku yang lain
pulak. Jangan lupa tunggu entry aku yang seterusnya
 " Cerita Disebalik Blog Aku Part 3 "

Cau cin cau...



online counter
====== IKLAN AKU =================

Buah Yang Banyak Khasiat

Buah Delima gambar dari internet


" Buah delima atau ar-rumman dalam bahasa Arab disebut tiga kali dalam Al-Quran. Ia antara pokok di syurga."  Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenia penawar karena kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah.
petikan dari  Raudhatunnaim.com

Seperti yang korang nampak di atas tadi aku sekuarga pergi ke pasar malam dekat dengan rumah aku untuk mencari juadah berbuka puasa untuk makan malam, banyak ringgit jugak yang dihabiskan tadi macam macam anak2 aku minta nak itu, nak ini fuhhhhh terkezut kazen aku dibuatnya..hahahahah.

Dalam dok ronda ronda cari  makan tu sempat lagi isteri aku beli buah delima untuk kami pada malam tadi
sampai penuh dua tangan aku membawa makan untuk menjadi hidangan kami nanti, buah delima yang isteri aku beli bukan yang seperti gambar diatas tu tapi yang di sebelah nie..

Isteri aku beli satu supit ( kecek kelate) dalam erti kata lain satu beg plastic rega RM 10.00 ( 11 biji )
fuuuhhh aku tengok punya la ramai orang pakat beli kat mamat exist tu senyumla dia untung banyak hari nie ( dah rezeki dia ... Alhamdulillah ).

Jadi apa lagi bila sampai jer di rumah kami sekeluarga pakat demah jer buah delima tu.. ermm oit oit.. punya la sedapppp manis bersari lagi... ahaks..

Dengar kata dalam sebiji buah delima tu ada suti isinya yang betul2 berkhasiat, itu pun aku dengar cakap orang laa, kalau tipu orang tu, maka aku pun tertipu jugak laaa...dan korang yang baca entry nie pun tertipu jugak la gamaknya..hahahahahah.




online counter

Thursday, November 25, 2010

Benda Yang Akan Aku Beli Jika Ada Duit Nanti

Barang nie memang dah lama dah aku target nak beli sampai sekarang hanya mampu tengok ja benda nie dok terpamir kat cermin di kedai ,duit gaji banyak keluar tampung hutang sana hutang sini kira lepas bayar utang cukup-cukup makan untuk satu kuarga.

Aku selitkan gambar tu kat post nie buat tontonan korang semua jom tengok  kat atas tu.

Amacam ok tak tapi bukan jenama yang di atas tu yang aku nak beli  jenama lain laa kalau dapat jenama nie pun kira okey la jugak daripada tak ada lansung. Aku berminat nak beli sebab aku nak ambil gambar untuk di selitkan kedalam blog atau website aku nanti wat masa sekarang nie aku hanya guna kamera handphone aku untuk ambil gambar, Gambar yang diambil guna HP aku nie Model Mot V3 kurang jelas sikit..ermmm sikit jer kurang jelasnya tapi boleh nampak lagi bentuk objek yang di ambil dan kalau korang tengok pun boleh tau la apa benda dalam gambar tu kan ( contoh disertakan.. hehehehe )

  Nampakkan tapi kelabu sikit laa biasa la HP kamera  kalau tak silap aku 1.5mp atau 2.0mp , gambar yang diambil jadi tak berapa jelas lain la macam kamera di atas tu aku rasa dia punya megapixel mau 10 atau 12 mp tu, kalau ambil gambar orang mau nampak bulu hidung tu..ahaks

Semoga impian aku nak memiliki kamera digital termakbul satu hari nanti...


online counter

Membuat Pengubahsuaian Template Blog Aku

Hari sambil wat blogwalking ke blog-blog rakan aku sempat jugak aku menyulam membuat perubahan tempat untuk iklan nuffnang di blog aku... peeuuu mak datuk pening jugak kepala lutut otak aku dibuatnya dok cari lokasi nak tempatkan script Nuffnang nie, nasib baik pihak nuffnang ada bagi tutorial kalau tidak mau makan hari jugak dok cari nie..

Unit iklan untuk leaderboard dan sidebar masuk seperti yang dicaangkan tapi untuk unit rectangle tu nampak macam tak berjaya jer.. tak nampak pun labang nuffnang kuat kat post lama  aku.. ahaks

Untuk unit iklan B tu kompius jugak aku dok cari lokasi dalam edit html pada blog template aku nie. Untuk unit nie saja aku habiskan masa dekat 45 menet fuuuuuhhh lama tu sampai naik sakit belakang aku di buatnya sampai gambar Toy Story kat tv habis baru siap tu pun belum tentu nak keluar ke tak tu, berdo'a saja laaa " Aminnnnnn".

Dan dengan itula post tentang nie kuar untuk entry aku buat hari ini kira ok la jugak sebab ada post baru kat blog aku nie, tak la boring sangat kawan2 blogger datang mengunjungi blog aku sebab ada post baru, kalau dok nampak entry yang lama ja boring jugak orang nak mai melawat.



online counter

Wednesday, November 24, 2010

Hari Blogwalking Sedunia.. Ahaks

Kali nie aku tak ader point nak cerita cuma nak bagitau aku tadi sibuk wat blogwalking kepada rakan2 blog yang lawat aku dan tinngal massage kat  Cbox aku jadi bila dah ada org masuk aku pun tanpa berlengah lagi membuat kunjung balas jer laa...nanti org kata aku sombong plak..heheheheheh


Jalan ronda Blog sambil cari dan baca kot ader entry yang baru boleh gak layan.

Kepada kawan2 blogger yang nak tukar link boleh la masuk kat SINI.. kita wat tukar link suka sama suka..ahaks

Lagi best jadi follower aku. hehehehe aku pun selalu gak klik kat follower button kat blog2 yang aku kunjung balas tu..

Ok Kawan2 terima kasih kerana kunjungi blog aku yang merepet-repet nie blog rojak la katakan.



online counter
====== IKLAN AKU =================

Tuesday, November 23, 2010

Cerita disebalik Blog Aku Part 1

Sebenarnya dunia blog aku nie dah lama dah bermula sejak 3 taun yang lepas (lebih kurang laa.. campur tolak cuti tahunan).Aku mula buat blog masa aku terbaca blog Nawar (Jana Wang Adsense) yang mana beliau menjana pendapatan adsense dengan blog, fuhhh bila aku baca jer .. zinggggg!!!  satu macam punya semangat aku naik :O semangat bagai nak rak, aku pun nak menjana pendapatan melalu program adsense juga maka dari terbit la blog pertama aku yang bawah nie...

Blog Nutrition : - http://infohealthnutrition.blogspot.com/

Dalam blog nie aku cerita pasal produk kesihatan yang menjadi kegemaran aku iaitu pasal Madu Lebah dan pada masa tu aku plak join satu Syarikat jualan langsung yang top meletop sampai sekarang nie, syarikat jer yang meletop aku tak meletop jugak nak cari downline aku tak pandai jadi aku guna sendiri produk syarikat tu.Lama jugak aku join depa sapai la last bulan 6 hari tu aku dah tak renew keahlian lagi rasa giveup dah pendapatan tak masuk duit aku yang banyak habis beli barang..waaaaaaa .

Dalam blog tu aku ader pasang iklan dari adsense dan juga iklan dari clickbank..hahahaha kononnya nak jana pendapatan la tu dari iklan yang aku pasang tu, huh nampaknya bulan aku tak berapa cerah lagi dengan blog nie sebab trafficnya ciput :P

Lastnya cerita maknanya blog aku yang ini nie tak berapa menjadi.. ahaks , aku rasa ada banyak yang tak kena dengan blog aku tu... korang boleh la masuk pastu bagi komen korang pasai blog aku tu kat sini arrr.. bagi komen kat sini jangan kat blog tu plak..hahahahhh.

Ok lah aku rasa sampai kat sini dulu la cerita disebalik blog aku part 1 akan bersambung dengan cerita pasai blog aku yang lain pulak di part 2.. jumpa nanti !!!!


Start your posting here

online counter
====== IKLAN AKU =================

Monday, November 22, 2010

Program Buat Duit Percuma Lagi.... FREE JOIN

Kali ini aku nak cerita sket pasal program nie. Ia merupakan satu laman website jual ruang iklan ,jadi sapa2 nak beriklan memang boleh la tempah ruang kat situ . Statistik website tu amat membanggakan kalau beriklan kat situ sure meletop punya sekarang ni ahli seramai 28340, Ahli Free 27510, Ahli VIP 830, dan Ahli BIZ 38 orang.

Lagi satu website nie hari2 ader orang daftar maklumla join percuma dah tu ahli free bila login jer dapat duit RM0.50 jadi kena login hari hari la macam aku nie hari2 aku login wat masa sekarang nie wang terkumpul aku dah mencapai RM 51.00 ( 101 hari login ).Lihat gambar di bawah...



Aku ingat nak cukupkan RM 100.00 pastu aku nak try wat kuar duit tu, kalau kompom depa bayar aku nak jugak jadi Ahli berbayar dan beriklan di situ.. hahahahahaha.

Join Program nie bukat setakat dapat duit saja kalau korang ader rezeki bleh dapat hadiah2 yang di tawarkan diwebsite nie jadi apa lagi JOM la JOIN

Untung2 dapat hadiah kan best tu..ahaks

Sunday, November 21, 2010

Jalan Jalan Makan Angin..

Hari Ahad nie kalau dok rumah rasa boring giler, aku online sambil buat blogwalking ke blog kawan2 yang sudi singgah ke blog aku kira macam kunjungan balas laa sambil baca apa yang depa n3 kat blog depa.

Hari nie idea nak buat entry memang tak ader jadi aku ajak kuarga aku gi Jalan Jalan cari angin luar  destinasi aku ialah ke tepi pantai dekat jeti Pulau Jerjak , air surut masa aku sampai kat situ (6.30 ptg)

gambar diambil masa aku sampai masa tu agak cerah sket jadi aku snap dulu gambar ,maaf gambar blur sebab guna kamera handphone sebab aku tak ader digital kamera , dulu tempat nie cuma untuk orang beriadah, berbeku bersama kuarga dan juga untuk orang muda bercinta..eheheheh.

Tapi sekarang nie tempat nie dah di penuhi dengan gerai-gerai menjual makan dan menja tempat orang menjamu selera di waktu malam.. fuhhh meriah beb wa cakap lu , nak tau macam mana meriahnya kat sini korang datang la sendiri (maaf tak snap gambar gerai gerai makanan kat situ).
Sebenarnya gambar Jambatan tu jauh tapi aku zoom dulu baru snap tu yang nampak dekat tu kalau tak Jambatan tu nampak kecik jer..di bawah nie aku sertakan peta lokasi tempat beriadah tu.


Harap2 korang tau tempatnya ...hahahah, nanti korang bolehla bersantai dengan kuarga korang kat situ.. jangan lupa bawa khemah sekali baru best.


online counter
====== IKLAN AKU =================

Layari Internet Dengan Rockmelt Browse

Hari ni saya sekali lagi mencuba browse terbaru ia itu RockMelt Browse, untukmendownload browse ini anda kena mendapat jemputan baru lah boleh mendowload software untuk kegunaan anda. RockMelt nie baru peringkat Test Beta , sedang jalankan ujian aku rasa laaa...

"aku copy masa aku lawat blog Mata Hati"

Rockmelt nie kena login menggunakan facebook, buat masa nie rockmelt berjalan dengan lancar dan lebih laju dari Firefox dan Rockmelt mungkin akan dapat mengatasi Crome, kita tunggu dah lihat nanti.

Buat masa sekarang nie aku cuma di beri 3 peluang untuk menjemput rakan Facebook untuk mencuba RockMelt jadi siapa yang berminat boleh lah add aku sebagai rakan FB nanti kalau aku ader  lebih akses boleh la aku jemput korang untuk mencubanya..

Twitter :- http://www.twitter.com/atbrblog

Okey la cukup sampai disini dulu laaa, nanti aku cerita lagi.. ahaks


online counter
====== IKLAN AKU =================

Penang Bridge Internetional Marathon 2010


Hari akan bermulalah Larian Jambatan Pulau Pinang yang diadakan setiap tahun dan Larian ini dijadikan sebagai acara tahunan bagi negeri Pulau Pinang. Larian sejauh 42.195 km akan bermula seawal 4 pagi dan dijangka tamat acara pada pukul 10 pagi 21 Nov 2010.

Anda juga boleh menonton secara live melalui link berikut klik jer kat gambar dibawah tu..ahaks


Para peserta larian Jambatan Pulau Pinang akan dilepaskan di Tapak Queensbay Mall dan akan berlari ke Jambatan Pulau Pinang dan akan berpatah balik dan menuju kegarisan penamat yang juga terletak di Queensbay Mall, lihat peta acara di bawah :)


Aku tak join acara nie takut nanti semput nak lari sejauh 42.195 km tu, aku kalau belari 1 km tu dah kira jauh dah tu, mau lepas lari minum air satu baldi nak cover balik peluh2 yang keluar tu..hahahahahah.

Kepada para peserta aku ucapkan selamat belari lah.. kalau tak larat nanti boleh naik shuttle bus yang di sediakan untuk bawa peserta balik ke tempat permulaan nanti.. ahaks.. ( kalau aku aku pilih naik shuttle bus la bila balik).. :P
Start your posting here

online counter
====== IKLAN AKU =================

Churpchurp dah bagi assignment

Kelmarin aku buka email nak tinjau kot-kot ader email reward ada masuk kedalam mail box aku dan sambil nak delete email-email yang tak berkenan nak baca tu.

Dan jeng..jeng..jenggggg aku terima satu email dari Churpchurp kata aku ader satu Assignment yang perlu di siapkan, wow inilah kerja yang ditunggu-tunggu tu akhirnya masuk jugak ke mail box aku... yahoooooooo


Aku ambil masa 1 hari untuk memikirkan macam mana aku nak buat twitt dengan keyword yang depa sertakan tu puas aku pikir masa tidur kupusing kiri kanan nun lazi tompok tompok esok pagi baru dapat idea... ahaks (lama tu).

Bila bangun jer solat subuh dulu laa... bila selesai semua baru aku buka laptop aku untuk buat assignment churpchurp tu dan alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar cuma tunggu approval saja.. kalau ader rezeki aku kat situ maka approve la twitt aku tu ( Aaaammmmiiiiinnnnnn 6 harkat ), kalau tak ader rezeki kena tunggu la lain assignment dari Churpchurp laaa jawabnya.... ahaks 

Aku harap ini adalah titik permulaan bagi aku untuk menambahkan lagi satu cabang  menjana pendapatan melalui internet. macam kata Maher Zain laaa "Insyaallah!! you find the way".



online counter
====== IKLAN AKU =================

Friday, November 19, 2010

Rezeki Kecil Kecilan Datang Lagi

Ingat tak lagi dulu akau ader cerita pasal program baca email dapat duit, walaupun nilai yang dia bagi tu agak ciput tapi kalau banyak terima email reward dalam mail box korang tentu banyak nilainya, nak lagi best masyuk credit kena la cari ramai kawan-kawan, sahabat handai, saudara mara, kaum kerabat pakat mai masuk program yang percuma nie lagi free seduit pun tak perlu bayar cuma perlu join jer.. ahaks

Sekali lagi aku sertakan gambaq program tu.. tengok arrr jangan taj tengok


dan link kat bawah nie plak merupakan testimonies daripada orang-orang yang telah dibayar setelah sampai credit matang untuk mengcashkan duit depa.. huhuhuuh , giliran aku rasa lambat lagi kot sebab kouta referals tak cukup lagi  untuk melajukan pendapatan aku dengan program nie.. ahaks 


Jomla kita pakat tambah pendapatan kita dan kita kikis sket duit pengelola program nie... heheheheh, program reward nie korang akan dibayar dengan Singapore Dollar (SGD), kira banyak jugak laa... :)

Ok la cakap banyak pun tak guna Jom Join Aku Dalam Program nie



online counter
====== IKLAN AKU =================

Hadiah untuk yang mendapat keputusan yang baik ...

Cuti sekolah dan bermula , anak2 mula la sibuk wat planing nak wat apa musim cuti panjang nie, ada yang nak balik kampung ,bagi yang dok kat bandar,pekan maupun bandaraya mula plan nak antar anak bercuti di kampung bagi depa release stress sket masa belajar hari tu

Pada peperiksaan penggal yang lepas anak aku berjaya mendapat keputusan yang agak baik dan dia jugak telah dinaikkan ke kelas yang lebih baik ( kelas 1 ) untuk musim persekolahan tahun hadapan, seperti yang aku janjikan kepada semua anak2 aku kalau depa mendapat keputusan yang baik akan di beri hadiah ( Hadiah boleh pilih sendiri )

Dan anak aku yang satu nie dia pilih hadiah ini

Kereta kawalan jauh Flas and Dash alaaa yang dok tayang kat TV tu, mau berejam jugak aku tunggu anak aku pilih benda alah nie.


Rega dia pun boleh tahan la jugak tak la mahal sangat ( tak la sampai ratus ratusan ringgit ) janji anak aku nie dia puas hati dah dapat apa yang dia nak...


Aku harap dengan pemberian hadiah nie dapat memotivasikan mereka untuk mendapat keputusan yang lebih cermerlang lagi di tahun hadapan Insyaalah....




online counter
====== IKLAN AKU =================

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya AidilAdha

photo credit to ezhan artwork ( nak dapat banyak lagi gambar lawat jer url kat gambaq tu )

Selamat Hari Raya Aidiladha di ucapkan kepada semua rakan-rakan blogger, pengunjung blog nie, saya ingin memohon maaf jika terdapat kekasaran bahasa di ddalam blog ini yang mana tak berapa sedap dimakan dibaca dan dengar.. huhuhu maklumlah BM pun cukup2 makan jer.

Kepada kaum Hawa kat rumah tu dah buat ker ketupat dan rendang nanti kawan2 suami, kawan kampung,kawan pejabat,kawan satu kilang, atau marka lama nak datang mai makan.

Taun nie orang rumah ader buat ketupat daun palas dengan rendang ayam jer.. nak wat balik kampung bagi kat mak dan ayah untuk makan bersama dengan adik2 aku kat kampung.

SEALAMAT HARI RAYA AIDILADHA UNTUK SEMUA

Start your posting here

online counter
====== IKLAN AKU =================

Saturday, November 13, 2010

Isteri Pun Ada Gaji Tau Tak

Kali nie aku tak nak banyak cerita la, just nak share satu link ceramah yang sangat bagus di dengar oleh para2 isteri dan para suami.

Bagi si isteri dengar dan paham betul tau... banyak menafaatnya nanti, bagi si suami plak dengar akan hak2 isteri anda.

Download dan dengar pasti best !!!   Download sekarang


online counter
====== IKLAN AKU =================

Thursday, November 11, 2010

Adakah Orang Malaysia Suka Teknologi Baru..

Kali ini nak tanya sket pembaca blog kat Malaysia nie suka baca blog blog entry pasal teknologi tak?




kalau ader yang berminat boleh masuk blog nie, banyak entry pasal notebook dalam blog nie, nak download  driver pun ader linknya jugak kat sini


Start your posting here

online counter
====== IKLAN AKU =================

 .

Proton Ispira Pergh... Mantop !!!

Kereta Nasional Proton Terbaru "INSPIRA"


Model nampak lebih kurang macam Mitsubishi Lencer


Dibawah Harga Bagi Proton Inspira mengikut kawasan

Peninsular Malaysia Prices

Proton Inspira 1.8 M/T – RM78,999
Proton Inspira 1.8 CVT – RM84,999
Proton Inspira 2.0 CVT – RM91,999

East Malaysia Prices

Proton Inspira 1.8 M/T – RM80,999
Proton Inspira 1.8 CVT – RM86,999
Proton Inspira 2.0 CVT – RM93,999

Langkawi Prices

Proton Inspira 1.8 M/T – RM71,999
Proton Inspira 1.8 CVT – RM75,999
Proton Inspira 2.0 CVT – RM82,999

Kereta mantop.. harga pun mantop juga...

ps; nak kena simpan duit nie ..aku nak satu !!!!! huhuhuuu






online counter
====== IKLAN AKU =================

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inilah Yang Mesti Anda Tengok..!!!

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Maklumat lanjut layari:
Sila klik gambar di atas tu.

========== Iklan Lain =============

MEN!!! MEN !!! MEN !!!.