Sosial Sharing


NAK TERIMA DUIT SECARA ONLINE MUDAH DAN CEPAT DAPATKAN AKAUN PAYPAL ANDA SEKARANG !!! Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 Sedang Usyar jer !!!



Monday, January 31, 2011

Pasal Wat Post Entry Untuk Blog

" Gambar dari flickr.com "


Kali ini aku tak ader apa2 nak cerita untuk korang cuma tadi bila aku wat blogwalking kat rakan-rakan blog yang datang melawat blog aku dua tiga hari lepas baru malam neh (30 Jan) barulah aku berkesempatan untuk wat blogwalking ke blog rakan-rakan blogger yang datang melawat blog aku dan meninggalkan tapak kaki mereka..heheheheh.

Banyak jugak la aku lawat blog malam neh, yang mana aku ader jugak membelek belek entry depa, kalau ada yang menarik minat aku membacanya pasti aku akan meninggalkan komen dan jejak tapak kaki aku kat blog depa tu, kalau aku tak membaca entry aku juga mininggalkan jejak tapak kaki aku kat blog depa jugak tapi kat Cbox atau apa2 box yang boleh aku tinggalkan jejak tapak kaki aku..hehehehe.

Tadi ader aku baca cerpen (macam blues untuk aku jer..), cerita pasal kenser, blog innovator cerita pasal Mesir huru hara, pasal promosi Thaipusam pun ader, yang terbaek entry pasal skim cepat kaya banyak info ada kat situ.Pendek kata macam macam ada... itu pendek yang kata, kalau panjang yang kata mau 3000 patah perkattan aku cerita dalam entry aku kali ini. heheheheh

Dalam erti kata lain dapat jugak aku wat entry terbaru dalam blog aku kali ini ..heheheheh maklumlah aku nie memanjang kekeringan idea, kalau ader idea pun datang kejap pastu ilang macam chipsmore plak idea aku neh.. tu yang haru biru nie..

" gambar dari flickr.com "

Ini idea yang datang secara tiba-tiba, sebelum dia hilang aku terus jer wat entry dah ini lah hasilnya.. sekian



online counter

Sunday, January 30, 2011

Menjana Pendapatan Dengan Churpchurp

Kali ini aku nak share dengan korang satu berita yang amat bagus dan baik untuk korang yang suka menjana pendapatan secara online neh.. ia adalah program menjana pendapatan dengan Churpchurp, menjana pendapatan secara pasif tapi korang kena ader akaun twitter untuk join program neh.

" gambar ikhsan dari mohdzaid.com..TQ bro "

Sekarang neh Churpchurp mengajak korang semua untuk menginvite rakan-rakan korang untuk join program neh.. setiap rakan-rakan korang yang join dengan link korang ,korang akan dibayar RM 1.00 untuk satu kepala.. heheheheh kira ok laa.. kalau 10 org join dapat RM 10.00 kalau 100 org.. ehem..ehemm jer laaa banyak tu... sapa nak bagi oiiii.. korang hanya perlu perkenalkan pada rakan korang jer.. kalau depa berminat dan join dengan link korang macam durian runtuh la jawabnya...

Jadi apa korang tunggu lagi JOIN LA kat SINI

Jadi aku sarankan kepada korang rakan-rakan blogger aku neh, kalau yang ader akaun Twitter yang dah banyak follower tu elok la join program neh.. memang best... sambil tweet dapat duit hahahahha

" Every tweet is money " itulah yang mampu aku kata wat masa sekarang neh, oleh itu jangan sia-siakan akaun twitter korang tu Join Churpchurp sekarang jugak... MEH la KLIK SINI




online counter

Tuesday, January 25, 2011

Adap- adap Berpakaian

Kali nie aku nak tanya korang cara berpakain macam mana yang korang suka untuk isteri, adik, kakak atau anak perempuan korang berpakaian adakah ia seperti :-

berpakaian seperti ini ( gambar ikhsan dari modelkerudung.com)

berpakaian seper ini huhuhuu (gambar ikhsan dari paskotatinggi.blogspot.com)

berpakaian seperti ini (gambar ikhsan dari fightlifetoxins.com )

berpakaian seperti ini (gambar ikhsan dari bharian.com.my )

berpakaian seperti ini..iksh..iksh..iksh  (gambar ikhsan dari borakkosong.com)

Ntahlah aku sendiri pun tau tau nak kata apa2 lah mengenai cara berpakaian orang perempuan akhir zaman nie..sebab aku bukan pakar , jadi kali ini aku nak korang dengar sendiri apa kata pakar ahli ulamak di negara kita bercakap tentang cara berpakaian yang baik dari segi Agama Islam.

Dengar ceramah dari Bersama Mufti negeri Johor, dengan tajuk Berpakaian dalam Islam . dengar jangan tak dengar arrr...


Start your posting here


online counter

Sunday, January 23, 2011

Perihal Jangan Nilai Pada Pakaian

Tadi aku ader baca Harian Metro pasal pakaian seorang artis tu yang memakai pakaian yang tak cukup kain atau pakaian yang takdan nak siap..ohohohoho tapi depa siap bagitau kat kita semua " Jangan Nilai Seseorang Tu Hanya Lihat Pada Dia Berpakaian Sahaja " lebih kurang macam tu laa .. itu kata depa apa plak kata Ustaz plak jom kita lihat dan dengar apa Ustaz kata plak depa lebih arif tentang hukum hakam dalam Agama nie..

Video Aurat Perempuan Muslim


Video Perangai Wanita Akhir Zaman


Video Cara Berpakaian Bagi Wanita

Aku berharap sangatla nanti Kaum Wanita Islam nie elok berjaga-jaga bila berpakaian neh.. sebab mulut orang neh tak boleh nak tutup... tup tup keluar di dada akhbar cerita pakai macam tu... tak eleok.. pakai macam neh.. tak best, tak sopan.. kuang..kuang..kuang kang heboh satu Malaysia




online counter

Seminar Kenali Potensi Diri

Hari nie aku cuma nak share dengan korang mengenai perkara diatas ( kat Tajuk tu..ahaks ), ini mungkin satu ilmu yang amat berharga bagi kita semua, incase kalau dia berminat laa, kalau tak berminat pun boleh la dengar dulu kot-kot boleh di peraktikkan untuk kehidupan harian kita nanti..ahahahhaha


Kalau korang nak mengikuti seminar yang di anjurkan oleh Dr.Azizan Osman nie korang boleh la layari website nie Dr. Azizan Osman korang boleh dengar sedikit dari seminar dia yang lepas di bawah nie



kalau korang nak download dan simpan untuk dengar pada masa terluang boleh la masukkan nama dan email korang di laman web beliau tu Dr.Azizan Osman

Testimoni dari peserta program beliau




online counter

Saturday, January 15, 2011

Dapat Cek... Yahooooo Sambungan..Ahaks

Hari nie aku nak bagi tau dari mana aku dapat cek dengan nilai sebanyak tu.

Pertama sekali nak bagi tau yang cek tu bukan Nuffnang, Churpchurp ataupun Adsense sebab setau aku pihak yang aku sebut tadi tu tak guna bank nie untuk membuat bayaran kepada ahlinya.. sila lihat gambo yang aku selit kan kat bawah neh..

cek dari citibank

Cek nie sebenornya aku dapat bila aku membatalkan polisi yang mana aku rasa membebankan aku dalam masa ini kerana bayaran yang dibuat agak tinggi memandangkan ekonomi aku tidak berapa mengizinkan aku untuk meneruskan pembayaran bulanan. Itupun setelah aku bercongak habis-habisan, membuat calculation ,bajet dan macam2 lagi lah.. dan keputusannya aku kena batal jugak polisi tu untuk mengelakkan aku dan ekonomi keluarga aku tenat di masa hadapan.

Disebabkan itulah aku membatalkan polisi insuran itu dalam masa 14 hari selepas aku menerima polisi tersebut. Dapat jer cek tu cepat2 aku pi masukkan kedalam akaun aku dan duit tu aku simpan sehingga kini belum digunakan lagi...(simpan utk masa terdesak nanti..ahaks )




online counter

Thursday, January 13, 2011

Bolasepak Malaysia Rank ke 142 Dunia !!!

photo ikhlas dari cyberberitasukanterkini.blogspot.com



Tadi masa aku drive nak ambil anak aku kat sekolah KAFA aku terdengan satu berita yang kiranya agak bagus jugak untuk didengar laa.. ia mengenai ranking bolasepak Malaysia di dunia telah pun naik sedikit dari rank ke 144 ke 142, kalau betul berita neh.. Syabas di ucapkan kepada pasukan bolasepak kebangsaan kita tu.Itu pun kalau penyampai berita radio tu yang cakap, kalau betul bagus laa..

Ini adalah ekoran kejayaan pasukan kebangsaan kita menjuarai piala Suzuki yang baru baru ini. Diharap pasukan kebangsaan kita dapat mempertingkatkan lagi mutu permainan dan menaikan lagi nama Bolasepak Malaysia di mata dunia di masa akan datang.

photo ikhsan dari 2.bp.blogspot.com

Rank bolasepak nagara kita dah naik... tapi rank blog aku neh yang masih tak naik-naik lagi..muahahahahah
aku sendiri pun dah lupa macam mana nak tengok rank blog kita neh... sapa tahu boleh Tolong Ingatkan Aku.. ahaks.. macam tajuk lagu Ana Raffali aiihhhh...



online counter

Monday, January 10, 2011

Keputusan Pemenang AJL kali ke 25... Tahniah !!!!!

Ini dia keputusan AJL kali ke 25 seperti berikut :-

Juara AJL ke 25 dimenangi oleh Ana Rafali dengan lagu Tolong Ingatkan Aku

photo ikhsan dari 2pb.blogspot.com

Hadiah RM 35,000.00 bersama troffi


Naib juara AJL ke 25 dimenangi oleh Meet Uncle Hussin dan Black

photo ikhsan dari utusan.com.my

Hadiah RM 15,000.00 dan troffi


Tempat Ketiga AJL ke 25 dimenangi oleh Hafiz dengan lagu Noktah Cinta

photo ikhsan dari 1 bp.blogspot.com

Hadiah RM 12,000.00 dan troffi


Vokal Terbaik AJL ke 25 dimenangi oleh Hafiz dengan lagu Noktah Cinta

photo ikhsan dari 1 bp.blogspot.com

Hadiah RM 10,000.00 dan troffi

Persembahan Terbaik AJL ke 25 di menangi oleh Faizal Tahir
 dengan lagu Hanyut

photo ikhsan dari 4.bp.blogspot.com

Hadiah RM 12,000.00 dan troffi

Tahniah kepada  telah menjadi juara AJL untuk kali ke 25



online counter

Sunday, January 9, 2011

AJL 25 Merupakan Top Blog Entry Pada Hari ini

photo ikhsan dari rentakartis.com



Mesti korang semua setuju kalau aku katan 90% blogger malam ini akan membuat entry pasal AJL 25, aku sekarang tengah do tonton AJL 25 jugak..ahaks.. tadi si Ally ader wat tweet untuk para penontong AJL ke 25 dan hadian iPhon 4 menajdi taruhannya..huhuuhuhu.. sempat juga aku retweet tadi... fuhhh jawapannya tadi aku rasa Tomok sebab gaya rambut tu..ahaks..

Dan dibawah nie adalah gambar Finalis Anugerah Juala Lagu yang ke 25..

photo ikhsan dari profharis.com

Ini adalah entry mengejut yang aku sengaja adakan untuk korang yang mengujungi dan kalau korang yang ader tersasar masuk keblog nie.. ahaks...

Dan dibawah nie plak gambar pengacara AJL ke 25 tu..ahaks aku suka.. aku suka Faizal dan Ally.. ahaks nanpak sangat depa berdua  tu ader kemistri... :P

photo ikhsan dari 2.bp.blogspot.com

Kita nantikan lah saja keputusan akhir AJL ke 25 nanti... ok ca..cincau !!!!!


online counter

Thursday, January 6, 2011

Adap Dan Cara Potong Kuku

Aku rasa kebanyakkan korang semua nie dah tahu akan adap dan cara-cara nak potong kuku neh, dalam Islam ader di tekan kan tentang benda nie untuk kebaikan diri kita jugak bukan untuk orang lain, jom tengok gambar yang aku kepilkan kat bawah neh untuk tatapan korang semua..

Gambar potong kuku

Kalau korang amalkannya ia dapat memberi menafaat untuk korang jugak, aku pun ader ikut jugak seperti cara yang ditunjukkan kat atas tu.. kadang2 mai taim terlupa main potong ikut dan jugak...hehehehehehe

kalau korang nak lebih jelas korang boleh download kat sini ----> Adap dan Cara Potong Kuku


online counter

Wednesday, January 5, 2011

Dapat Cek... Yahooooo

Yahooo.... aku dapat cek..jeng ..jeng...jeng , uiks korang rasa mesti cek hasil dari program-program yang aku sertai dan iklan yang ader kat blog aku neh.. kan kan kan...

Cuba lihat gambar cek kat bawah neh...

 "duit yang aku terima hari tuh "

Banyak kan jumlahnya..hahahah ... mana ada banyaknya bukannya 3 ribu tapi 3 ratus lebih jer..ahaks dah tu bertarikh tahun lepas tu.. a'aa  dah lama dah la kiranya aku dapat cek neh.. tapi baru hari ni aku wat entry cerita pasal cek neh.. saja jer nak bagi korang tengok berbulu sket..ahahahahaha.

Korang rasa2 la cek tu mai dari sapa erkk... cepat teka... jangan tak teka....  Nuffnang? Churpchurp? Adsense?
korang teka la dulu nanti aku cerita cek tu mai dari mana dan sapa yang menghantornyer... tunggu di lain entry




online counter

Saturday, January 1, 2011

Selamat Tahun Baru Untuk Blogger Semua !!!!

Gambar ikhsan dari " bridgeandtunnelclub.com " di ubah suai sedikit oleh aku..ahaks


Kali nie aku tak ada apa2 yang nak share dengan korang semua cuma nak mengucapkan " Selamat Tahun Baru 2011 " semoga hidup kita lebih bermakna ... dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan dapat menjalankan perintah Allah dengan lebih sempurna... AMIN !!!!!





online counter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inilah Yang Mesti Anda Tengok..!!!

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Maklumat lanjut layari:
Sila klik gambar di atas tu.

========== Iklan Lain =============

MEN!!! MEN !!! MEN !!!.