Sosial Sharing


NAK TERIMA DUIT SECARA ONLINE MUDAH DAN CEPAT DAPATKAN AKAUN PAYPAL ANDA SEKARANG !!! Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

 Sedang Usyar jer !!!



Thursday, December 29, 2011

Cara Hidup Sihat Bagi Rakyat Malaysia




Gaya hidup kita yang sibuk dan serba pantas ini memerlukan kita bukan sahaja aktif setiap
hari tetapi juga untuk melihat apa yang kita makan setiap hari terutamanya
penggunaan garam dan gula.

Adakah anda tahu bahawa hanya dengan berjalan 10000 langkah-langkah setiap hari,
anda membakar lebih daripada 300 kalori? Dengan memilih tangga dan bukannya lif
atau berjalan ke sebuah taman dari destinasi anda dan membuat masa untuk pergi
berjalan-jalan, ia boleh membantu menguatkan otot dan tulang anda.

Berikut adalah beberapa tips:
- Cari kasut yang boleh menggandakan sebagai pakaian / kasut kerja dan kasut supaya anda sentiasa bersedia untuk berjalan.
- Jangan e-mel anda bersama-pekerja turun dewan, berjalan kaki kepada mereka sebaliknya. Simpan e-mel dan panggilan telefon untuk bercakap dengan mereka untuk kenalan lebih dekat

Fikirkanlah masa depan anda bertanya khabar kepada rakan-rakan anda dan orang tersayang.
Beberapa langkah-langkah setiap hari boleh menjadikan anda lebih cergas dan orang yang sihat!
Juga jangan lupa untuk mengurangkan karbohidrat dan hanya memakan apa yang badan anda perlu
mengekalkan kehidupan yang sihat. Selamat Bercuti Kawan-Kawan semua!

Untuk maklumat lebih lanjut dan tip-tip Gaya Hidup Sihat jangan lupa lawat laman sesawang berikut

Gaya Hidup Sihat





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Wednesday, December 28, 2011

Minggu Terima Kasih Dari Maybank ( Thank You Week )


Bermula pada 26 Dec hingga 31 Dec 2011 Maybank mengadakan Minggu Terima Kasih ( Thank You Week ), untuk apa minggu terima kasih nie di adakan aku sendiri pun kurang pasti mungkin penghargaan dari Maybank untuk para pelangggannya kot.

Untuk mnegetahui lebih lanjut apa yang di maksudkan Thank You Week dari maybank nie sila lawati websitenya dengan klik gambar di atas atau pautan yang aku berikan kat sini.. Maybank Thank You Week





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Thursday, December 15, 2011

Are you ready for the most thrilling undercover mission of your life?

Aku rasa cerita ni tak perlu banyak aku cerita mnegenai jalan ceritanya sebab aku sendiripun belum tonton cerita nie lagi..huhuhuhuh Filem terbaru Tom Cruise yang akan di tayangkan December nie.. bulan ini yang mana banyak memaparkan teknologi terkini yang mukin telah ada di masa sekarang ini ataupun di masa hadapan , jom kita tengok sedikit sedutan cerita MI4 nie... Macam Gah jer bunyinya filem nie..



kita tunggu la nanti tonton kat pawagam ker atau download dari website yang menyediakan pautan untuk muat turun filem nie... (lambat lagi kut untuk boleh muat turun nie... )

Korang boleh dapat maklumat lanjut mengenai filem nie kat sini... link bawah nie..



Mission Imposible 4

Ada hadiah menanti anda jom la try mana la tau kot-kot untukng sabut dapat hadiah melancung ke Dubai dan banyak lagi laa...Jangan buang masa klik jer kat perkataan Mission Imposible 4 tu atau gambar kat atas tu..

GOOD LUCK kawan-kawan




online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Sunday, December 11, 2011

Gerhana Bulan Pada 10 Dec 2011

Semalan telah berlaku satu Gerhana Bulan yang dapat di lihat di seluruh dunia kalau tak silap aku ler.. huhuu...(sebab aku bukan ahli astronomi ) jom kita tengok Kuasa Allah S.W.T mengenai kejadian Gerhana bulan ini gambar jer yang aku dapatkan dari yahoo.com


















Tak dapat nak cerita dengan kata-kata hanya gambar yang aku sertai kat atas tu yang dapat bercerita...  huhuhuhu





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Kaedah terkini untuk belajar & menghayati Al-Quran



Mengikut kajian, terdapat ramai orang yang ingin belajar membaca Al-Quran. Mereka ini adalah daripada golongan yang berumur dan ramai juga yang masih muda seperti kanak-kanak & remaja. Pada kebiasaannya, kanak-kanak akan belajar Al-Quran di madrasah-madrasah dan surau-surau, manakala golongan yang berumur akan belajar di masjid atau di rumah dengan mengupah ustaz peribadi sebagai 'home tutor' kepada mereka.

Namun begitu, tidak dinafikan juga bahawa ramai golongan berumur ini menghadapi pelbagai halangan & rintangan untuk belajar membaca Al-Quran. Antaranya ialah:

1) Suasana pembelajaran di masjid-masjid biasanya tidak selesa bagi kebanyakan golongan berumur ini. Ini kerana kelas bacaan Al-Quran biasanya dihadiri oleh ramai peserta. Mereka berasa malu untuk membaca di hadapan peserta-peserta lain kerana bimbang akan melakukan kesilapan ketika membaca Al-Quran.

2) Golongan berumur ini juga berasa malu untuk meminta guru mengulang kembali ayat yang sama beberapa kali walaupun mereka tidak jelas tentang cara bacaan yang betul. Ini akhirnya akan menyebabkan mereka tidak dapat belajar secara sempurna.

3) Faktor lokasi masjid yang mungkin jauh bagi sesetengah orang juga boleh menyebabkan golongan berumur ini membatalkan niat mereka untuk belajar Al-Quran di masjid. Tidak semua orang mampu untuk mengupah ustaz / ustazah sebagai 'home tutor' mereka.


Justeru kita melihat bahawa golongan berumur ini mempunyai hasrat untuk mempelajari Al-Quran, namun mereka tidak mampu mendapatkan kemudahan yang sewajarnya dalam industri pembelajaran Al-Quran.

Sebagai alternatif buat mereka yang ingin belajar & menghayati Al-Quran, memperkenalkan satu gajet terbaru yang dikenali sebagai Pen Al-Quran Digital. Ia dihasilkan sebagai salah satu alternatif buat mereka yang ingin belajar Al-Quran dengan menggunakan teknologi terkini.  Ia amat mesra pengguna dan mudah digunakan oleh semua peringkat umur.

Dapatkan maklumat lanjut di sini:

-->> Al-Quran Digital





online counter
 Sedang Usyar jer !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inilah Yang Mesti Anda Tengok..!!!

PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Maklumat lanjut layari:
Sila klik gambar di atas tu.

========== Iklan Lain =============

MEN!!! MEN !!! MEN !!!.